In de kijker

Leesplezier

Leesplezier

Plezier beleven aan lezen, voorlezen, ...en onze kinderen stimuleren om meer te lezen ! Ondek je mee ons leeshuisje ? https://vimeo.com/634693843 En uiteraard ook onze andere projecten :

Lees verder
STOS – KRIJT

STOS – KRIJT

We streven naar minder financiële stress voor ouders en minder onbetaalde schoolfacturen. Een goed doordacht kosten-en armoedebeleid op onze school draagt hiertoe bij. In onze school willen we de betrokkenheid van het ganse schoolteam vergroten, om bewust en vaardig om te gaan met armoede. Zo zorgen we er samen voor dat alle leerlingen op onze school, ook de leerlingen in armoede, genieten van de beste onderwijskansen. We willen de mogelijkheden van kansarmen als ‘standaard’ nemen. We hebben nagedacht over welke preventieve maatregelen we kunnen opnemen/verbeteren. Ook durven we versoberen om participatie haalbaar te maken voor iedereen (ouders/kinderen). Om de drempel...

Lees verder
Computationeel denken

Computationeel denken

Computationeel denken is het menselijk vermogen om complexe problemen op te lossen en daarbij computers als hulpmiddel in te zetten. Je leert de leerlingen problemen oplossen door het probleem op te splitsen in kleinere problemen, door toepassing van algoritmes en stappenplannen, door abstracties of patroonherkenning. Dit zijn vaardigheden die in de verschillende leerplannen al aan bod komen. In de 21ste eeuwse vaardigheden is computationeel denken een basisvaardigheid naast lezen, schrijven en rekenen.

Lees verder
OVSG kwam een kijkje nemen

OVSG kwam een kijkje nemen

In onze school werken we met co-teaching. Hierbij staan meerdere leerkrachten samen in 1 klas. OVSG kwam een kijkje nemen hoe wij hiermee aan de slag gaan.  

Lees verder